Luxusní plnící pera: Vítáme vás ve světě inkoustu a techniky!

Luxusní plnící pera: Vítáme vás ve světě inkoustu a techniky!

Kategorie: Šperky

Sponzorované odkazy

Pero jako módní doplněk? Proč ne, když navíc výtečně poslouží. Jestliže zrovna přemýšlíte o pořízení si kvalitního psacího pera anebo vás jen toto téma zabývá, rozhodně čtěte dále. V tomto článku vám ukážeme, jak na to, a zároveň představíme některé významné značky s proslulostí opravdu světovou. Vzhledem k blížící se době Vánoc určitě oceníte luxusní plnící pero jako vhodný dárek pro vaše blízké, rodinné známé či obchodní partnery. Plnící pero dokáže udělat radost.

Luxusní pera, to je oblast, která nabízí řadu možností výběru. Časy brka a kalamáře jsou záležitostí pro skutečné fajnšmekry, nicméně vás jistě zajímají spíše plnící pera, pocházející z devatenáctého století, potažmo pera kuličková či keramická pera. Posledně jmenovanou představuje jakýsi můstek mezi zbývajícími dvěma typy, kdy se kombinují přednosti jako lehkost psaní a jednoduchá obsluha. V tomto článku se ovšem zaměříme na klasická plnící pera, která se vracejí do módy a jistě tak budou originální součástí vaší každodenní výzbroje.

Plnící pera dle hrotu i značky

Plnící pera lze především vybírat na základě tloušťky hrotu. Nejpoužívanější velikost hrotu pera je značena písmem M, neboť je svými vlastnostmi vhodný pro většinu uživatelů. V podstatě můžeme konstatovat, že se nachází mezi hroty F a B, kdy první je charakterizován jemnou stopou, zatímco B stopou silnou. Hrot F nejčastěji využívají ženy, hrot B pak zase muži. Speciálními řadami plnících per pak jsou EF a EB, které dovádějí objem stopy na maximální úroveň.

Zároveň můžete volit luxusní pera podle značky, která se zpravidla překrývá s určitou koncepcí vzhledu. Mezi nejznámější a přirozeně pak také nejoblíbenější značky plnících per bezesporu náleží: pera Waterman, pera Parker, pera Mont Blanc a pera Delta Italy. Všechna se vyznačují léty osvědčenou kvalitou zpracování, která plnící pero uchová dlouho funkční. Zároveň vás nenechají na pochybách ani z hlediska svého vzhledu. Luxusní pera výše uvedených značek představují módní doplňky, na něž se můžete po všech stránkách spolehnout.

zdroj: http://www.plnici-pera.cz/

Sponzorované odkazy



Štítky: pera Parker, pera Mont Blanc, pera Delta Italy, plnící pera, psací pera, luxusní pera, pera Waterman, pera