Legíny: Módní klasika pro každou situaci

Legíny: Módní klasika pro každou situaci

Kategorie: Legíny

Legíny stále vládnou světu módy. Kdo považoval tento kdysi výhradně funkční kus oděvu za pouhý módní výstřelek, ten se zkrátka spletl. Zatímco v minulosti sloužily legíny především jako doplněk dámského spodního prádla určeného do zvláště chladného počasí či díky svému elastickému materiálu jako ideální sportovní oblečení, v osmdesátých letech se dostaly do popředí zájmu světa módy a v podstatě tam zůstaly doposud. Jak si však ukážeme v tomto článku, jejich vzhled se pochopitelně mění a výběr jednotlivých modelů se rozšiřuje.

Mezi klasiku patří dnes již jednobarevné legíny, a to zvláště v černém provedení. Tento model se hodí prakticky ke každému outfitu. Ať už si na sebe vezmete delší top, anebo budete černé legíny kombinovat s kratší sukní, v obou případech budete vypadat stylově a elegantně. Jen nezapomeňte, že délka obou kousků musí být tak akorát a neměla by odhalovat příliš. Legíny nejsou kalhoty, i když často plní stejný účel. Specifickou variantou jsou potom lesklé legíny, které jsou vhodné pro zvláštní příležitosti.

Legíny v barvách i vzorech

Legíny můžete pořídit v mnoha barvách. Vedle černé to jsou zejména modrá, hnědá, bílá, ale také zelená, žlutá či červená. Designéři se ovšem stále častěji vydávají na výlety do zemí geometrických obrazců, zvířecích vzorů či popkulturních potisků. Výjimečné nejsou ani legíny s rozparky. Legíny si tudíž dnes můžete pořídit v opravdu pozoruhodných variantách, které nicméně spojuje jedno: Legíny jsou extrémně pohodlné a jsou tak vhodné pro každou ženu. A pokud byste se v nich přece jen necítila sebejistá, určitě vyzkoušejte stahovací neboli zeštíhlující legíny.

Legíny představují základní sortiment oblečení. Samozřejmostí již dnes jsou také rozmanité střihy. I když se patrně nejčastěji setkáte s legínami v délce po kotníky, ani legíny pod kolena nejsou nijak výjimečné. Na českém internetu je hledejte na webu Luxusnipradlo.cz.

 

Foto: http://www.luxusnipradlo.cz/leginy/
Hemera/Thinkstock

Štítky: luxusní prádlo, spodní prádlo, legíny, leggings, jednobarevné legíny, zeštíhlující legíny, krátké legíny, 3/4 legíny, dlouhé legíny