Podzim 2013: Pánské versus dámské kabáty

Podzim 2013: Pánské versus dámské kabáty

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Výrazný rozdíl, který kdysi býval mezi dámským a pánským kabátem je s letošní sezónou téměř definitivně odstraněn. Zdá se, že můžeme bez starostí propojit své šatníky a nezaznamenáme výraznou změnu. Nosí se trenčkot, duffle coat, maxi kabáty a také kabáty s koženými či koženkovými detaily.

Balancujeme na hraně, kdy často jen těžko rozeznáme dáský kabát od pánského. Pánské kabáty mají bezesporu větší ramena, ale jelikož se dělají ve velikostech od XS, není ani pro nás dámy problém je obléci. Pojďme si prohlédnout úžasnou nabídku různých střihů kabátů na podzim 2013.

Oversize kabát. Zdroj: www.asos.comOversize kabát. Zdroj: www.asos.com

Trenčkot nikdy nevyjde z módy

Mezi klasiky v pánském i dámském šatníku patří trenčkot – trench coat. Dvouřadý kabát je spojován s historií značky Burberry a je celé roky její neodmyslitelnou součástí. Pokud ale pátrat hlouběji, dostaneme na bojiště britských vojáků. Jistě také znáte jeho slavný boom, který vzešel z filmu Snídaně u Tiffanyho.

Trenčkot je mistr převleků a může mít mnoho podob. Ta nejoblíbenější se drží dvouřadého zapínání, pásku, který definuje pas a menších pásků na rukávech.

Trench coat. Autor: www.asos.comTrench coat. Autor: www.asos.com
Trenčkot. Autor: www.asos.comTrenčkot. Autor: www.asos.com

Stále trendy duffle coat

Duffle coat je pro mne jakási kabátová mikina a řadím jej do pohodlné volnočasové módy. Skvěle se hodí také k heritage stylu oblékání.

Pokud máte s partnerem podobnou velikost, pořiďte si klidně jeden společný. Dámy si totiž letos mohou dovolit lehce oversize kabáty – koneckonců kdo dnes v módě pozná, co byl záměr a co ne?

Duffle coat. Autor: www.asos.comDuffle coat. Autor: www.asos.com
Pánský duffle coat. Autor: www.asos.comPánský duffle coat. Autor: www.asos.com

Kabát s koženými rukávy

Mezi hit sezóny patří saka a kabáty s koženými (koženkovými) rukávy. Kontrast dokonale rozbíjí linii kabátu a jednoduše vytváří z obyčejného kabátu stylový kousek. Vsadit můžeme i na nepatrné kožené detaily. Nášvy na límci, rukávech nebo v ramenou.

Dámské a pánské kabáty na podzim 2013 splývají dohromady, doplňují se a nacházejí v sobě jakýsi synchron.

Kabát pánský. Autor: www.asos.comKabát pánský. Autor: www.asos.com

Úvodní foto: Zara.com

Sponzorované odkazy



Štítky: trenčkot, dámské kabáty, pánské kabáty