Jak vybrat ty správné džíny?

Jak vybrat ty správné džíny?

Kategorie: Džíny, Jeans, Rifle

Sponzorované odkazy

Extrémně oblíbenými se džíny staly ve 20. století a takovými zůstávají i dnes. O tom svědčí i fakt, že se ročně vyrobí na pět miliard kusů. Ve skříni je má téměř každý bez ohledu na pohlaví, věk či sociální postavení. Jeansy jsou prostě nesmrtelné. Při výběru džínových kalhot vždy dejte přednost těm, ve kterých se cítíte pohodlně a které vám sluší.

V dnešní době jsou v kurzu téměř všechny typy džín. Máte tedy štěstí, protože budete in, ať si na sebe vezmete cigaretový střih, harémový střih nebo džíny široké, do zvonu či s vysokým pasem. Jen s bokovými džínami byste moc parádu neudělaly, těm už prostě odzvonilo. Trendy budete i s džínami, které jsou potištěné nebo mají zdobené kapsy. Chybu neuděláte ani s barevnými džínami, které jsou pro jarní a letní dny jako stvořené.

Barevné džíny; zdroj: metalshop.czBarevné džíny; zdroj: metalshop.cz

Protože však někdy může být správný výběr džín poněkud náročný, máme pro vás pět základních rad, s nimiž si zásadně usnadníte život, budete-li je dodržovat:

1. Na nákup vezměte kamarádku

Na nákup nechoďte sama. Vezměte třeba kamarádku, která objektivně posoudí zda na vás konkrétní džíny vypadají dobře a jestli opravdu stojí za to je mít v šatníku.

Superskinny džíny přenechte štíhlým postavám; džíny; zdroj: queens.czSuperskinny džíny přenechte štíhlým postavám; džíny; zdroj: queens.cz

2. Jste nerozhodná – volte rovný střih

Rovný střih je totiž ten nejuniverzálnější. Ať jste menší, moc vysoká či při těle budou vám slušet. Ale raději volte tmavší odstíny.

3. Postava není dokonalá, ale chcete úzké džíny

Zde si dejte velký pozor a rozlišujte mezi skinny džínami a slimkami. Skinny rozhodně nejsou vhodné pro plnoštíhlé, protože obepínají opravdu hodně a každé kilo navíc je znát. Pokud ale toužíte po úzkých džínách a nechcete se této myšlenky vzdát i když víte, že vaše postava není ideální, volte raději slimky. Ty už tělo totiž tolik neobepínají a sluší i plnoštíhlým postavám.

Širší džíny jsou také in; zdroj: metalshop.czŠirší džíny jsou také in; zdroj: metalshop.cz

4. Džíny kupte menší

Tento druh kalhot se vyplatí koupit o trochu menší. Neznamená to, že je v kabince nemůžete zapnout, ale mely by být těsnější. Džiny se totiž rády vytahují.

5. Co si obléknout k džínám aneb zachovejte rovnováhu


Dobré je zachovat rovnováhu co se týče objemu. Pokud si vezmete široké kalhoty měly byste to vyvážit upnutým topem, tričkem či svetříkem. K úzkým džínům zase volte volnější vršek.

Džíny se zdobenými kapsami; zdroj: metalshop.czDžíny se zdobenými kapsami; zdroj: metalshop.cz

Úvodní obrázek: Lion Hirth/wikimedia.com

Sponzorované odkazy



Štítky: džíny, jeans, jeansy, rifle