Kožený vak vám nesmí chybět

Kožený vak vám nesmí chybět

Kategorie: Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Už jste vyzkoušely všechny možné druhy a velikosti kabelek? A nezapomněly jste na tzv. vak? Připomíná pytel, který je v horní části utažený tkaničkou. Možná se vám na první pohled nebude zdát úplně praktický, ale opak je pravdou. Vejde se do něj spousta věcí, ale přitom nepůsobí obrovsky.

Vak je praktický a vhodný kamkoliv

Nosit ho můžete opravdu kamkoliv – na procházku se psem, do školy, do práce i do divadla. Ostudu si s ním určitě neuděláte, protože se krásně hodí k džínám i ke kostýmku. Podle příležitosti volte snad jen barvu. Chybu určitě neuděláte s černým či jednobarevným vakem, pokud budete vybírat střídmější barvy a správně kombinovat s barvami vašeho outfitu. Pokud jdete třeba do města, tam se můžete naopak trochu odvázat. Volte třeba metalické odstíny, různobarevné potisky, zvířecí a geometrické potisky, vaky perforované či doplněné různými řetízky, třásněmi, cvočky atd.

vak s ozdobnými cvočky; zdroj: obujsi.czvak s ozdobnými cvočky; zdroj: obujsi.cz

Nemusíte ani řešit, jaké k vaku zvolíte obutí. Je to opět spíše otázka vašeho outfitu. Samotný vak je natolik universální, že se snese s teniskami, jehlovým podpatkem, platformou, sandálky i kozačkami.

Kde se vak poprvé objevil?

Vaky či pytle jsou v posledních sezónách in. Ale nemyslete si, že je to nějaká převratná novinka. Naopak. První vak byl vytvořen již v roce 1932 módní značkou Louis Vuitton. V té době ještě nebyl brán jako módní doplněk, ale jako velmi praktická věc? K čemu přesně se používal? Byl vytvořen speciálně pro přenos pěti lahví šampaňského, které se právě díky speciálnímu střihu nemohly rozbít. Čtyři lahve se umístily na dno vaku a pátá se vložila doprostřed hrdlem dolů mezi ostatní lahve. Vak se poté stáhl tkaničkou či provázkem a mohly jste v klidu přemístit pět lahví šampaňského.

hnědý vak; zdroj: sara-jbc.czhnědý vak; zdroj: sara-jbc.cz

Netrvalo ale dlouho a tento čistě praktický kousek se proměnil v něco, co nesmělo žádné ženě chybět. Hlavně Pařížanky po koženém vaku přímo šílely. Vlastně to byl tento vak, který odstartoval úspěch kožených produktů od značky Louis Vuitton po celém světě.

Úvodní obrázek: delmas.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: kabelky, taška