Psaníčka k plesovým šatům - nezbytnost plesové sezóny

Psaníčka k plesovým šatům - nezbytnost plesové sezóny

Kategorie: Tašky a kabelky

Zima pomalu klepe na dveře a než se nadějete, bude tu opět plesová sezóna a spolu s ní i spousta společenských akcí, které si nemůžete nechat ujít. Ať už se bude jednat o firemní večírek, benefici nebo tématicky zaměřený bál, budete se muset blýsknout v tom nejlepším světle a pokud se hrdě řadíte k nákupním maniačkám, rozhodně nesáhnete po modelech z loňských kolekcí. Dokonalý make-up, luxusní šperky, šaty podtrhující vaše přednosti a v neposlední řadě také doplňky, které celému outfitu dodají tu pomyslnou třešničku na dortu. To všechno jsou nezbytnosti, které k plesové sezóně jednoduše patří.

V čem se vypravit na ples?

Móda je sice v dnešní moderní době velice benevolentní a prakticky neexistuje nic, co by vám zakazovalo nosit určité kousky, nicméně je zde jistá nepsaná etiketa oblékání, kterou by lidé měli dodržovat. Pokud se na plese objevíte v džínových kalhotách, možná vás z akce nikde nevyvede, ale můžete se spolehnout, že budete terčem posměchu a opovržlivých pohledů. Jak se tedy na ples ideálně obléci?

Společenský oděv je samozřejmostí a zde již záleží na tom, jak moc honosnou akci hodláte navštívit. Některé události si přímo žádají dlouhou večerní róbu se spoustou luxusního pozlátka, na jiné akce, připomínající spíše večírky, vám postačí koktejlové šaty a drobná bižuterie. V tomto článku se však nebudeme zabývat výběre plesových šatů, o tom se dočtete například ZDE, ale zaměříme se na psaníčka k plesovým šatům. Designově originální a také kvalitní psaníčka najdete v eshopu Racconti.

Plesová sezóna se kvape blíží, autor: polyvore editorialPlesová sezóna se kvape blíží, autor: polyvore editorial

Výběr plesové kabelky nepodceňujte!

Většina žen dělá při volbě večerního outfitu zásadní chybu, příliš pozornosti soustředí na šaty nebo celkový oděv, přičemž doplňky a šperky stojí jaksi v pozadí. Kouzlo dokonale vypadajícího kompletu ale tkví v detailech, které v případě špatného výběru, mohou celkový vzhled velmi pokazit. Stejný důraz, který věnujete šatům nebo kostýmku, tak zaměřte také na boty a plesovou kabelku. Psaníček totiž existuje nepřeberné množství a ne všechna jsou na společenskou akci vhodná.

V případě luxusní společenské róby, sahající až na zem, je ideální zvolit psaníčko, které bude zároveň sloužit jako drobný šperk. Chybět by tak neměly kamínky, případně jemný řetízek. Pokud si myslíte, že budete potřebovat více místa, aby se vám tam vešly všechny věci, které potřebujete, pořiďte si větší kabelku. Na ohromné brašny v sále zapomeňte a pokud potřebujete větší kabelku s věcmi na převlečení či na přespání, nechejte ji v šatně a dále ji používejte na běžné denní nošení, nikoli však na ples.

Plesy, na které si oblečete koktejlové šaty nebo dokonce kalhotový kostým, lze zvolit takové psaníčko, které běžně nosíte například na večírky. Model tedy může být kožený, s drobným nápisem či monogramem oblíbené značky. Myslete však na barevnou sladěnost a také na materiál, který by se neměl tlouci s výběrem obuvi.

Výběr psaníčka nepodceňujte, autor: raccontiVýběr psaníčka nepodceňujte, autor: racconti

Štítky: psaníčko, móda, oblečení, ples, plesová sezóna, zima, doplňky, plesové šaty