Koženkové bundy pro něžnou dívku i rebelku

Koženkové bundy pro něžnou dívku i rebelku

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Je pár kusů oblečení, které by rozhodně neměly chybět v žádné ženské šatně nebo skříni. Jsou to padnoucí džíny, sako, „malé černé“, bílá košile a další. Mezi tyto stálice nesmíme zapomenout zahrnout ani koženkovou bundu.

Jakou zvolit barvu?

Klasika je černá, ale výběr je mnohem větší. Sáhnout můžete po hnědé, béžové, camel, krémové nebo klidně i bílé variantě. Důležité je, abyste ji měla s čím barevně zkombinovat. To znamená, že pokud máte třeba hnědé boty nebo kabelku a v černé ani jeden kousek, volte i hnědou bundu. Věřte, že kombinace hnědé kabelky s černou bundou není to pravé. Nemusí to být, ale vždy jen kabelka nebo obuv. Barvu bundičky můžete sladit i s páskem, ozdobou ve lasech, šátkem atd.

Máte na výběr ze spousty barev; zdroj: zoot.czMáte na výběr ze spousty barev; zdroj: zoot.cz

Jaký vybrat střih?

Střihů a typů koženkových bund je také spousta. Můžou být vypasované (třeba tzv. křivák), volnější, krátké do pasu, dlouhé, s kožíškem, manžetami, cvočky, s límečkem nebo bez něj, můžou být také kombinované s jinými materiály např. džínovinou.

Při výběru se zaměřte na vaší postavu. Pokud jste štíhlá, bude pro vás skvělá vypasovaná bunda. Pokud jste trochu oplácanější sáhněte raději po kratším střihu, který můžete zkombinovat s delším trikem, které bude vykukovat pod bundičkou. Baculky by také měly věnovat pozornost vycpávkám. Pokud je bunda má a nejdou jednoduše odstranit, najděte jinou bez nich.

koženková bunda s kožíškem; zdroj: zoot.czkoženková bunda s kožíškem; zdroj: zoot.cz

K čemu se bunda hodí?

Velikou výhodou koženkových bund je fakt, že se dá nosit jak ke kalhotám, džínám, legínám, tak i k sukním, šatům nebo šortkám. Teď už víte, že na spodní část těla si můžete obléct téměř cokoliv, ale co obléct pod bundičku? Nejlépe uděláte, když si oblečete obyčejné tričko, ale můžete i košili a v chladnějším dnech slabý svetřík.

Další výhodou je, že díky tomuto kousku může být váš outfit ženský, sportovní, elegantní, ale můžete se proměnit i v rebelku. Záleží jen na vás, jak se zrovna cítíte nebo kam máte namířeno.

koženková bunda v bílém provedení; zdroj: zoot.czkoženková bunda v bílém provedení; zdroj: zoot.cz

Úvodní obrázek: zoot.com

Sponzorované odkazy



Štítky: kožená bunda, jarní bunda