Jaké brýle se k vám hodí?

Jaké brýle se k vám hodí?

Kategorie: Brýle

Sponzorované odkazy

Přemýšlíte o pořízení nových brýlí? Než zajdete do obchodu měli byste si zjistit, jaký máte typ obličeje a podle toho teprve brýle vybírat. Jak na to?

Kulatý obličeje

Jestliže je váš obličej přibližně stejně dlouhý jako široký, máte plnější tváře a jemnější rysy, potom jste majitelem kulatého obličeje. Ve vašem případě je dobré zvýraznit rysy, proto vybírejte hranaté nebo lomené obroučky. Pokud zvolíte výrazný horní rám brýlí odvedete pozornost k horní polovině obličeje. Malým obroučkám se vyhýbejte.

pro kulatý obličej se hodí hranaté brýle; zdroj: bryledodomu.czpro kulatý obličej se hodí hranaté brýle; zdroj: bryledodomu.cz

Oválný obličej

Takový typ obličeje je označován jako vyvážený a tedy ideální. Pokud máte vystouplé lícní kosti a bradu o něco málo užší než čelo, gratulujeme vám k ideálnímu obličeji. Vy si můžete dovolit téměř všechny typy brýlí. Vyhýbejte se jen těm, které jsou příliš velké. Pro zvýraznění rysů zvolte hranaté brýle.

Hranatý obličej

Tento typ obličeje se vyznačuje tím, že je stejně široký jako vysoký, disponuje silnou spodní čelistí, širokým čelem a hranatou bradou. Pokud máte tento typ obličeje, sáhněte po oválných nebo kulatých obroučkách. Stranice (nožičky) by měly být uchyceny zcela nahoře nebo uprostřed. Nevolte hranaté nebo obdélníkové obroučky, váš již tak výrazný obličej by tyto obroučky ještě zvýraznily. Také se vyhněte výrazným barvám ve spodní části brýlí, upozorňovali byste tím na vaši hranatou bradu.

oválné brýle; zdroj: 123bryle.czoválné brýle; zdroj: 123bryle.cz

Podlouhlý obličej

Hranatější obličej, který je delší než širší. Typické jsou vysoko umístěné lícní kosti a vysoké čelo. Zde sáhněte po vysokých obroučkách, které vytvoří dojem kratšího obličeje nebo široké brýle, které váš obličej opticky rozšíří. Pro rozšíření jsou dobré i výrazné stranice, které mohou být nějak zdobené nebo mít nápadnou barvu. Vyhýbejte se malým obroučkám.

Srdcovitý obličej

Od malé, úzké brady se obličej rozšiřuje k výrazným lícním kostem až k širokému čelu. Pokud je to váš případ zkuste obroučky s výraznou spodní částí, které rozšíří spodní část obličeje. Jestliže chcete zjemnit široké čelo volte úzké obroučky.

Úvodní obrázek: 123bryle.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: brýle