Jak správně sladit bižuterii s oblečením?

Jak správně sladit bižuterii s oblečením?

Kategorie: Šperky

Mnoho žen si v dnešní době stále myslí, že k celému jejich šatního se hodí jejich oblíbené šperky. To jste však na omylu. Pokud chcete umět sladit každý outfit s vašimi šperky, pak čtěte dále. Tento článek vám poskytne informace, jak správně vybírat šperky k jednotlivým kusům oblečení. Aby váš outfit byl vždy dokonalý, neměly by chybět ani šperky, které dodají každému oblečení šmrnc.

Mnoho žen si však myslí, že stačí mít doma jeden řetízek, náramek a pár univerzálních náušnic, které pak volí ke každému oblečení. To je však chyba. Pokud chcete umět dobře kombinovat šperky s oblečením, je důležité v první řadě si uvědomit, kam chcete vyrazit. Přece jen, když jdete na společenskou událost, také nevyrazíte v teplákách. To samé je s vhodnou bižuterií, ne každá se hodí pro všechny příležitosti.

Šperky a bižuterii si každá žena vybírá podle toho, jaké se jí líbí, ale jejich nošení by se mělo řídit určitými pravidly. Je třeba si uvědomit, že se nám líbí mnoho různých stylů a materiálů a ne vše lze mít pospolu.

Méně je více

V jednoduchosti je krása. Postačí mít na sobě dva nebo tři kousky a zaměřte se na jeden výrazný prvek. Pokud jste si např. vybrali dlouhé náušnice, pak budou upoutávat nejvíc. Naopak je-li vaším výrazným kouskem oblečení jako dlouhé šaty nebo extravagantní oblečení, pak doporučujeme doplnit je decentními šperky. V případě, že byste použili více výrazných kousků, pak by celý outfit působil přehnaně a tudíž nehezky.

Dávejte si pozor na míchání materiálů

Jistě dávno víte, že by se neměly kombinovat různé materiály jako např. zlato se stříbrem. Dnes je však jiná doba a tudíž se experimentuje i s mícháním materiálů. Pokud se do tohoto pustit, pak doporučujeme držet se vždy podobné barvy kovu, odstínů kamínků a korálků a tyto šperky přizpůsobte tónu šatů či dalším doplňkům (např. kabelce, šálu atd.). Nepřehánějte to však s intenzitou lesku.

Nemusíte se držet vždy tónů barev

Všechny vaše šperky nemusí být stejného tónu, držet byste se však měli maximálně tří barev. Máte-li barevné šaty, pak tyto barvy použijte i u bižuterie. Pokud jsou však šaty jednobarevné, pak máte buď možnost použít šperky ve stejné barvě, nebo zvolit jinou, která bude jejich kontrastem (např. k bílým šatům se hodí doplňky do černa).

Výběr náušnic podle tvaru obličeje

Náušnice vybírejte podle tvaru vašeho obličeje. V případě, že máte hranatý obličej, jsou vhodné náušnice ve tvaru prodloužených slz, oválné nebo delší. Ke kulatému obličeji nejsou vhodné velké či malé kruhy. Naopak se hodí všechny náušnice, které kulatý obličej prodlouží. Vybírat můžete z dlouhých visacích náušnice, ve tvaru obdélníků, trojúhelníků atd.

U trojúhelníkového obličeje si můžete vybírat z velkého množství různých tvarů – od oválných přes kruhové až po různé spirály a další tvary. Podobně je na tom i oválný typ obličeje, který si může dovolit jak drobné, tak i visací náušnice.

Náušnice vždy více vyniknou se svázanými vlasy, nebo v krátkém sestřihu. Pokud však nosíte rozpuštěné dlouhé vlasy, postačí vám nenápadné náušnice.

Ať už si vyberete náhrdelníky z bižuterie, různě tvarované náušnice, ocelové přívěsky či další šperky, vždy mějte na paměti, že se musí hodit nejen k sobě, ale také k vybranému oblečení.