Šperky pro býka

Šperky pro býka

Kategorie: Šperky

Lidé ve znamení Býka jsou narození mezi 20. dubnem a 21. květnem. Jsou ovládáni planetou Venuše a řadí se mezi zemská znamení. Býk neboli Taurus vychází se souhvězdím Býka, které je viditelné na severní obloze, a jde tedy o zimní souhvězdí.

Většina z nás by čekala výbušnost, extravaganci a tzv. horkou hlavu. Není to ovšem pravda. Býci mají rádi teplo domova, klid a stabilní zázemí. Sami jsou velmi zodpovědní a rádi se drží stanovených pravidel. Nespolehlivým lidem bez smyslu pro povinnost se Býci vyhýbají obloukem.

Jsou velmi pracovití, a dokonce dávají často přednost práci, před svým volným časem a koníčky. To jim jistě může způsobit nejednu komplikaci v milostném životě. Býci to řeší svým vlastním způsobem, a to množstvím dárků, které rádi dávají, ale ještě raději přijímají.

Známé osobnosti narozené ve znamení Býka

  • Jiřina Bohdalová, významná česká herečka – 3. 5. 1931
  • Věra Čáslavská,sed­minásobná olympijská vítězka – 3. 5. 1942
  • Jaroslav Dušek, herec – 30. 4. 1961
  • Alžběta II. britská královna – 21.4.1926
  • Sigmund Freud, zakladatel psychoanalýzy – 6. 5. 1856
  • Salvador Dalí, španělský malíř – 11. 5. 1904
  • Marie Terezie, jediná vládnoucí žena na českém trůně – 13. 5. 1717

Kameny podle znamení zvěrokruhu

Základní barvy Býků jsou různé odstíny růžové, žluté a zelené. Proto jistě první z kamenů pro býka může být růženín. Přívěsky s tímto kamenem jsou obvykle broušeny do nejrůznějších tva­rů.

Další z kamenů tohoto znamení je safír. Ženu Býka, která znázorňuje opravdovou dámu, skvěle vystihují například zlaté náušnice s drahými kameny. Výběr je jistě velmi pestrý. Nejrůznější zlaté prsteny, které jsou osazeny smaragdem, korálem, nebo achátem, také krásně vystihují toto znamení zvěrokruhu.

Stále velmi oblíbené jsou přívěsky znamení zvěrokruhu, které jsou na trhu se šperky poměrně v široké nabídce. Zlaté, stříbrné, nebo v kombinaci žlutého a červeného zlata jsou univerzálním šperkem jak pro ženy, tak i pro muže.

Býci mají rádi pěkné věci a ženy ve znamení Býka si vyloženě potrpí na drahé dárky, proto se vyplatí nešetřit, pokud chcete toho svého Býka opravdu překvapit.