Ocelové šperky: Zkrášlí a vydrží navěky

Ocelové šperky: Zkrášlí a vydrží navěky

Kategorie: Šperky

Sponzorované odkazy

Po velkém boomu v roce 2000 prořezávaných prstenů a náramků, kombinovaných s kaučukem, přišla na řadu chirurgická ocel zabarvovaná do různých odstínů růžového zlata, žlutého zlata a do černé barvy pomocí technologie, která zajišťuje stálost a dlouho životnost.

Šperky vyrobené z oceli jsou svým designem pro mladou generaci mnohem atraktivnější než klasické šperky. Tyto šperky totiž mohou být masivnější a rozměrově větší bez velkého nárůstu cen, protože se nejedná o drahý kov, ale zároveň je ocel nesmrtelný material. Má světle až tmavě šedivou ocelovou barvu, která se může lišit tím, že šperk bude mít broušenou nebo leštěnou úpravu. Dříve se z tohoto druhu kovu vyráběly chirurgické nástroje, proto dnes říkáme šperky z chirurgické oceli.

Zákazníci se dnes mohou vybrat z mnoha ocelových šperků, ať už osazených zirkony nebo klasických rozmanitých kroužků kombinovaných s kůží, ornamenty nebo prořezávané laserem. Velmi oblíbené se staly šperky z chirurgické oceli s křišťály Swarovski.

V nabídkách obchodů jsou náušnice, náramky, náhrdelníky, řetízky i piercingy. Z oceli se také vyrábí tisíce přívěsků, které mají symbolický význam jako vojenské placky, křížky či znamení zvěrokruhu. Označení čistoty oceli je “chirurgická ocel 316L” a takto označené šperky nesmějí obsahovat vedlejší kovy, jako je nikl nebo mosaz. Jako laik si však pravost tohoto označení těžko ověříte, protože se nejedná o drahý kov, a tudíž se označení neřídí puncovním úřadem.

Zdroj: www.piercing-sperky.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: ocelové šperky, módní doplňky, šperky z oceli, ocelové módní výrobky, chirurgická ocel