Co by měl každý ještě vědět o barvách pro rok  2016?

Co by měl každý ještě vědět o barvách pro rok 2016?

Kategorie: Čepice, klobouky, Dámské boty, Dámské oblečení, Dámské šaty, Dámské spodní prádlo, Džíny, Jeans, Rifle, Legíny, Letní boty, Oblečení – eshopy, Psací potřeby, Šály, rukavice, čepice, Svetry, mikiny, Tašky a kabelky, Topy, trička, tílka, Zimní boty, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Nedávno jsme psali ve článku „Jaké barvy budou v módě pro rok 2016?“ o nových barvičkách zvolených americkým Colour Institute Pantone, což je de facto nejvyšší autorita skrz barvy a nejen ve světě módy.

Zmínili jsme všechny barvy a barvičky, které budou v kurzu v blížícím se roce s číslovkou 2016. Nevěděli jsme však v té době ještě jednu velmi podstatnou informaci – která že to barva bude tou nejvyšší a nedůležitější? Ze zvolených barev pro další rok se totiž vždy vybírá jedna hlavní – královna mezi barvami.

Barvy 2016

Barvy roku 2016 čítají desítku příjemně jemných a pastelových odstínů. Jenže…letos se stalo něco zcela nevídaného a neobvyklého. Pro rok 2016 byly zvoleny do čela ne jedna, ale hned dvě barvičky! Nikdo netuší proč tomu tak je, nicméně stěžejními barvami roku 2016 se staly růžová Quartz a modrá Serenity.

barvy roku 2016barvy roku 2016

Na pastelové vlně

A tak se celý rok 2016 ponese na pastelové vlně. Což je oproti jiným létům pro mnohé (hlavně romantické dušičky) hodně lahodně zvolená barevná škála. Ovšem pozor, není nutno se orientovat jen a pouze na módu a módní doplňky v šatníku. Barvy roku 2016 platí totiž i pro dekorativní kosmetiku a vlasy, doplňky bydlení, výmalbu a nábytek, dekorativní textilie a promítnou se i do obuvi, nebo kabelek, kufrů a kabel.

Barevné královny a jejich gardedámy

A tak se těšme, že roku 2016 budou vévodit dvě pastelovky – růžová Quartz a modrá Serenity, jimž na záda dýchá další osma v podání

  • broskvové Echo
  • tmavěmodré Snorkel
  • jemně žluté Buttercup
  • jemně akvamarínové Limet Shell
  • světle fialkové Gray
  • světlečervené Fiesta
  • světlé kávové Iced Coffee
  • středně zelené Flash

Colour Institute Pantone volil pastelově laděnou skvadru pro rok 2016 cíleně – pro jakési posílení klidu, pohody, jemnosti a harmonie v životech a bytí každého člověka. Barevná škála roku 2016 má tudíž evokovat klidnou vyváženost, cit s důrazem na tu jemnější a hezčí stránku lidskosti.

Zdroj foto: Pantone.com

Sponzorované odkazy



Štítky: barva roku 2016, barvy pro rok 2016, barvy na rok 2016, barvy 2016