Kulichy: street fashion stylovka dnešní doby

Kulichy: street fashion stylovka dnešní doby

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Šály, rukavice, čepice

Sponzorované odkazy

Kulich neboli čepice není jen pokrývka hlavy proti chladu. Věděli jste, že kulich je de facto ryze český název této přiléhavé čepice, který vznikl podle z názvu malého sýčka? A co byste o kulichu měli vědět a kde ty cool hledat?

Že je název odvozen od sýčka ve starší češtině, tvrdí Český etymologický slovní J. Rejzka. Tento název najdeme třeba v Erbenově kytici, nebo Ottově naučném slovníku a některých ostravských nářečích. Zajímavé, že? Jiný zdroj zase uvádí odvození od malé sovy kulíška nejmenšího nebo kulíška perlového. Jaký jiný název byste této čepici, která se v módních vlnách vrací stále na výsluní dali vy?

Kulich, je když…

Kdysi pracovní čepice, se stal kulich během let opravdovým chameleonem módy, který se stále vrací a vždy v trochu jiné podobě. Kdysi se nosil jako jarmulka s ohrnutými a srolovanými okraji, později zase čistě přiléhavý a natažený až přes uši. A dnes? Nyní je kulich nejoblíbenějším artefaktem fanoušků street stylu. Tedy pokud je značkový, nebo v Beanie stylu (tzv. spadlý kulich s delší zadní částí).

A tak se kulich stává nejen pouze zimní čepicí, kterou si užijete jen v chladu a mrazu, stále častěji je to cool doplněk celého looku, do něž se oblékáte. Kulich je prostě trendy doplněk, který by neměl chybět v šuplíku žádného fanouška street stylu, a to i na jaře nebo v chladných hodinách léta. Stejně jako kšiltovky se začíná nosit téměř kamkoli a v jakémkoli ročním období.

Tipy na cool kousky

Máme pro vás proto prima tipy na značkové kousky, kterými mžete potěšit sebe, stejně jako své blízké – třeba podarujte kulich a jako dárek pod stromeček. Není to jen „měkký“ dárek, je to stylovka jako víno!

Nike U NSW Cuffed Beanie 3 In 1Nike U NSW Cuffed Beanie 3 In 1

Nike U NSW Cuffed Beanie 3 In 1

Tmavě žlutý zimní kulich typu Beanie (spadlý kulich) a s ohrnutým lemem a modrým okrajem, je od značky Nike a má bílé logo na přední části. Logo je schováno na čele, pokud chcete čepici nosit jako Beanie. Kulich je vyroben ze 100 % akrylu, který je pružný, pěkně přiléhá k hlavě a je také příjemný na nošení. Cool kousek vás vyjde na 649 Kč.

Vans WM Falcon BeanieVans WM Falcon Beanie

Vans WM Falcon Beanie

Tento tmavě růžový kulich s vínovým širokým ohrnutým lemem od značky Vans, má černobílé logo přední části. Jako téměř všechny kulichy (až na bavlněné) je vyroben z akrylu a proto pružný a příjemný na hlavě. Cool barvička dodá vašemu looku styl. Kulich vyjde na 699 Kč.

Carhartt WIP Scott Watch HatCarhartt WIP Scott Watch Hat

Carhartt WIP Scott Watch Hat

Vysoký kulich s ohrnutým lemem od značky Carhartt WIP je v černobílém provedení a s logem na přední části. Bude prima kouskem pro vaši hlavu a díky neutrální barvě nenápadným ale o to stylovějším doplňkem celého vašeho outfitu. Vyjde vás na 759 Kč.

Columbia Watch CapColumbia Watch Cap

Columbia Watch Cap

Zimní kulich v příjemném tmavě modrém odstínu je proveden s ohrnutým lemem a od značky Columbia s decentním postranními logem. Nosit se dá i s neohrnutým lemem a pak je z něj Beanie (spadlá) čepice. Cena činí 459 Kč.

New Era Essential Cuff Knit New EraNew Era Essential Cuff Knit New Era

New Era Essential Cuff Knit New Era

Vysoký zimní kulich s ohrnutým lemem od značky New Era je vyroben z akrylu, v černém provedení s bílým logem na přední části. Jako každý černý kousek se hodí k mnoha lookům. Cool doplněk vás vyjde na 699 Kč.

LeviLevi's ® Unisex Otis Beanie

Levi's ® Unisex Otis Beanie

A tipy zakončíme to stylovým Levis kouskem. Tento kulich od značky Levi's je v tmavém melange šedém provedení s postranním decentním červeným logem. Akryl a střih sedí všem, je totiž v unisex provedení. Vyjde vás na 459 Kč.

Nenašli jste ten pravý kulich? Nezoufejte! Na Queens.cz najdete velkou hromadu jiných. Stačí se mrknout a vybírat dál.

Sponzorované odkazy



Štítky: značkové kulichy, čepice, Beanie, kulich, dámský kulich, pánský kulich, unisex kulich