Česká síťovka 2020: oblečení ze sítě i luxusní kabelky

Česká síťovka 2020: oblečení ze sítě i luxusní kabelky

Kategorie: Dámské oblečení, Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Česká síťovka stále láme rekordy. Loni se jí prodalo přes sto tisíc kusů. A nyní vstupuje na trh s oděvy. Těšte se na oblečení se síťovinou i cool kabelky!

Vyrábí se od roku 1926, patří k symbolům éry socialismu, a dnes se stává retro hitem – to je nákupní síťová taška, která si znovuzískává přízeň nejen českých zákazníků. Zájem je o ni i ve světě.

Rekordní rok 2019

V roce 2019 bylo prodáno přes sto tisíc kusů síťových tašek. Od roku 2012, kdy byla síťovka znovu uvedli na český trh, roste zájem o ni každoročně. Aktuálně se vyrábí osmnáct barevných variant z pružné bavlny, z pevného bambusu nebo z umělých vláken.

Retro hit

Díky tomu se síťovka lehce vejde i do kapsy, s nákupem se ale dokáže roztáhnout do rozměrného vaku. Velký zájem je o pružnou bavlněnou síťovku ve žluté barvě, která se stala nejprodávanějším modelem roku 2019. A kují ji nejen ženy, ale i muži. Momentálně je stav zhruba 60 ku 40 ve prospěch žen. Síťovka starším lidem často evokuje dřívější éru socialismu, mladší generace ji ale považuje za ekologický retro hit.

V začátcích byli mezi zájemci zejména starší lidé, kteří si síťovku kupovali z nostalgie. Postupem času se ale cílová skupina rozšířila. Díky používání převážně přírodních materiálů je rozložitelná síťovka nebo ji lze recyklovat. Oblíbili si ji tak i mladí, kterým není lhostejný dopad na životní prostředí a používáním síťovky eliminují jednorázové obaly. I proto bylo portfolio rozšířeno o víceúčelové potravinové a svačinové sáčky, přičemž v sekci ‚zerowaste' najdete i bambusová brčka.

Kouzlo děrované nákupní tašky, která bez problémů unese i dvacetikilový nákup, objevili také v zahraničí. Mezi stabilními odběrateli jsou lidé v Holandsku, Polsku, Itálii, na Kanárských ostrovech, v Austrálii, Irsku a v Anglii.

Plány pro rok 2020: oblečení ze sítě i luxusní kabelky

Nově navázala firma Česká síťovka spolupráci se dvěma chráněnými dílnami, které je samy kontaktovaly. Tak dostala česká síťovka má nádech díky projektu s módní značkou Netty studio, která propojuje úspěšné mladé návrháře a síťovku.

přívěšek pomponpřívěšek pompon

Díky tomu se z materiálu pro nákupní tašku stává i součást módy, ať už v oblečení, nebo luxusních kabelkách. Minulý byla spuštěna spolupráce s módní návrhářkou Vivien Babicovou pod názvem seatbelt bag, což je její fungující projekt se síťovkou.

Dalším projektem jsou kožené kabelky s návrhářkou Martou Babkovou, která vystudovala design v Belgii. S ní pracuje Česká síťovka na velmi neotřelých a odvážných módních kouscích. Propojení síťovky s oblečením bude hlavním projektem roku 2020, novou kolekci chce značka uvést na český trh už v první polovině letošního roku.

Česká síťovka

Značku Česká síťovka založila v roce 2012 Karolína Pechová. Síťová taška je český vynález, zakladatelka oprášila skoro sto let starou tradici a v chráněných dílnách vyrábí síťové tašky. Šijí se ručně podle vlastních registrovaných vzorů a velká část se také ručně barví.

V nabídce jsou mimo jiné síťovky z bambusového vlákna, hustooké bavlněné síťovky či síťovky s vnitřní kapsou, které jsou plnohodnotnou náhradou dámské kabelky. V e-shopu jsou navíc další „zero waste“ produkty, jako jsou potravinové sáčky nebo bambusová brčka.

přívěšek slonpřívěšek slon

Karolína Pechová je absolventkou kulturologie na Filozofické fakultě UK. Pracovala jako hotelová manažerka. Roku 2012 obnovila tradici české síťovky, které prodala už více než 800 000 kusů. Více na Česká síťovka.cz.

Zdroj foto: Netty studio a Česká síťovka.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: česká síťovka, tašky, kabely, trička, šaty