Sportovní hodinky: Nixon, Tissot, Citizen a Timex

Sportovní hodinky: Nixon, Tissot, Citizen a Timex

Kategorie: Šperky

Letní měsíce nabízejí bezpočet příležitostí sportovního vyžití. Ať už se rádi potápíte, lozíte po horách, anebo vyrazíte na kolo, ve všech případech se vyplatí nepodcenit základní přípravu. Sem bychom mohli zařadit také výběr vhodných hodinek. Co přesně to znamená, jaké hodinky jsou ideální při sportování? To se vám pokusíme naznačit s následujícím článkem, který se zabývá náramkovými sportovními hodinkami.

Sportovní hodinky představují specifickou kategorii v hodinářství. Hodinky na sport můžeme pochopitelně dělit zejména podle toho, k jakému sportu byly vytvořeny. Určitě uznáte, že stejné hodinky zpravidla nebudou pro hloubkové potápění a zdolávání osmitisícovek. Náročné prostředí vyžaduje kvalitní zpracování, které zajistí, že se na dané sportovní hodinky budete moci spolehnout a nepoškodí se při sebevětší zátěži. To, co je ale odlišuje, jsou funkce. Kompas, tlakoměr, výškoměr, hloubkoměr, měřič tepu, to jsou základní funkce sportovních hodinek, které můžete využít nejen pro orientaci v terénu, ale také pro sledování vlastních tělesných ukazatelů a chránit si tak zdraví.

Značky sportovních hodinek

Na trhu existuje spousta druhů sportovních hodinek. My se zaměříme na určité značky. Například hodinky Citizen, využívající solární energie, se skvěle hodí pro potápění, kdy vydrží hloubku padesáti metrů.

Sportovní hodinky Timex zase disponují, vedle již výše zmíněných funkcí, chronografem, který zajistí opravdu precizní měření času a ušetří vám tak spoustu případných nedostatků v čase, anebo také technologií GPS.

Podobně rozsáhlé pole funkcí mají rovněž hodinky Tissot ze Švýcarska. Jisti si tak můžete být nejen kvalitou zpracování – zejména pokročilý výškoměr a tlakoměr -, ale také povedeným designem, pokud jde o jejich vzhled.

V neposlední řadě se nabízí značka Nixon. Hodinky Nixon patří ke stálicím extrémních sportů, skateboardingu, snowboardingu, ale také surfingu. Ač byla tato značka založena teprve v roce 1997, dnes je součástí mnoha sportovních akcí po celém světě, kdy zajišťuje oficiální časomíru.

zdroj: http://www.timestore.cz

Štítky: hodinky, sportovní hodinky, hodinky Citizen, hodinky Tissot, hodinky Nixon, hodinky Timex, TMX