Jak vybrat správnou velikost podprsenky?

Jak vybrat správnou velikost podprsenky?

Kategorie: Dámské spodní prádlo

Milé dámy, určitě každá z vás už nejednou řešila problém s podprsenkou. Jakou si mám koupit velikost? Jak poznám, že mi podprsenka dobře sedí? A mnoho podobných otázek. V tomto článku se vám pokusím shrnout nejdůležitější faktory, podle kterých by se měla řídit každá žena předtím, než si půjde do obchodu podprsenku koupit .

Dnes máme na trhu všechny možně dostupné typy a velikosti podprsenek. Mezi ty nejznámější určitě patří push up podprsenka, vyztužená podprsenka, pro někoho více či méně známá bardotka, podprsenka plunge a další. Každá z vyjmenovaných je něčím typická. Abychom ale nezůstali jen u typů podprsenek, shrneme si ty nejdůležitější zna­ky.

Typy podprsenek

Podprsenka push up je určena pro ženy, které příroda bohužel příliš neobdařila. Neznamená to ale, že ji nemohou nosit ženy s větším poprsím. Typickým znakem push-up podprsenek jsou kostice a vycpávky, které prsa nadzvednou, a tak opticky zvětší.

Vyztužené podprsenky jsou naopak určeny především ženám s větším poprsím. Košíčky těchto podprsenek jsou širší a pevnější, aby byly pro prsa dostatečnou oporou a zároveň vytvářela krásný dekolt.

Bardotka nebo také balkonetka je typ podprsenky, který je opět spíše pro prsa menší. Typickým znakem této podprsenky jsou ramínka, umístěna až na okraj košíčků.

Posledním vyjmenovaným typem je podprsenka plunge, která se vyznačuje nízkým středem. Je tedy ideální pro ty z vás, které rády nosíte hluboké výstřihy. Tato podprsenka není omezená velikostí prsou. Naopak je určena ženám, které mají prsa dál od sebe, nebo prsa již povislejší. Tvar podprsenky zajistí nadzvednutí a přitlačení prsou k sobě, což opět zajistí dokonalý dekolt.

A teď to nejdůležitější

Správná velikost podprsenek je důležitá především ze zdravotního hlediska. Nošením špatného prádla si totiž můžete způsobit mnoho zbytečných problémů.

Pro podprsenky jsou nejdůležitější dva rozměry a to obvod pod prsy a obvod přes prsa. Obchod pod prsy se měří skutečně těsně pod prsy a metr musí být natažený. Obvod přes prsa se měří v nejširší části hrudníku. Kvůli rozměrům dnes nemusíte spěchat k švadleně či k jinému specialistovi, neboť tabulka velikostí je dostupná na internetu nebo v časopisech s oblečením.

Velikost poprsí tabulka

Pozor na dodavetele

Rozdílné značení také bývá podle toho, v jaké zemi jsou podprsenky vyrobeny. Zatímco v České republice je používáno značení pro obvod hrudníku 65, 70, 75, 80, 85, 90, v USA a Velké Británii to je 30, 32, 34, 36, 38, 40. Podle toho jsou také jinak značeny košíčky. U nás to je** A, B, C, D, E, F. Velikost podprsenky uk a velikost podprsenky USA je naopak ** A, B, C, D, DD, DDD. Rozdíly najdete také u značek spodního prádla. Nemusíte se ale bát, dnes už velikostní tabulky značek naleznete na internetu.

zdroj: /…sti/infobox/

Štítky: správná velikost podprsenek, velikosti podprsenek, push up