Nesmrtelná džínová móda

Nesmrtelná džínová móda

Kategorie: Džíny, Jeans, Rifle

Více než 180 let jsou s námi spojené. Džíny slavily úspěchy v časech, kdy jimi původem německý obchodník Levi Strauss zásoboval americké horníky, a nejinak tomu je i dnes, kdy tvoří samozřejmou součást naprosté většiny šatníků. Svůj název mají džíny odvozeny od francouzského názvu italského Janova (Genes), odkud putovaly přes oceán až ke kalifornským horníkům zachvácených zlatou horečkou. Těm tyto kalhoty přišly v drsných podmínkách zvláště vhod, neboť byly vyráběny z takzvané krepové bavlny pojmenované serge de Nîmes, z čehož potom vzniklo již dobře známé denim. Kdysi symbolem rebelství, v současnosti klasickým módním doplňkem vhodným i pro formální události, je to právě materiál, který z džínsů dělá to, čím jsou – unikátem pánské i dámské módy.

Džíny pro každého!

Džíny jsou všeobecně dostupné, oblékají je muži i ženy po celém světě. Svými rozmanitými střihy pak padnou prakticky každé postavě, stačí pouze zvolit ten správný a vyrazit do světa! Existuje celá řada střihů, ovšem mezi ty základní bezesporu patří následující. Pokud hledáte džíny klasického střihu, vydejte se je hledat pod označení straight. Skinny označují velmi úzké džíny, které výborně vypadají na štíhlé postavě s menšími boky. Totéž platí pro slim fit vyznačující se zúženými nohavicemi po celé jejich délce. Boot cut mají užší obvod nohavic v oblasti stehen, avšak od kolen se pozvolna rozšiřují, čímž opticky prodlužují nohy. V neposlední řadě zde máme baggy džíny s níže posazenými nohavicemi a nosícími se na bocích. Tyto džíny jsou velmi pohodlné, zpravidla je ale uvidíte spíše na mužích než na ženách.

Pánské džínydámské džíny můžete zakoupit na webu Blancheporte.cz. Zde je nabízena exkluzivní francouzská móda, jež samozřejmě čítá nejen džíny a kalhoty. Džíny můžete pořídit v opravdu bohatém množství nejrůznějších provedení. Ať už máte rádi džíny volnější, nebo naopak upnutější, džíny pohodlnější, nebo formálnější, džíny s vyšším pasem, či s nižším, tmavší, anebo naopak světlejší, tady si nepochybně vyberete. Nabízeny jsou rovněž džíny ve velkých velikostech, a to pro muže i ženy. Džíny znamenají klasiku. Svým nezaměnitelným materiálem učarovaly miliony lidí po celém světě a nezdá se, že by jejich zář jakkoli pohasínala. Džíny se hodí k mnoha příležitostem. V džínách zkrátka krok vedle neuděláte.

zdroj: http://www.blancheporte.cz/

Štítky: džíny, džínová móda, jeansy, džínové kalhoty, kalhoty, Blancheporte