Krajka a koženka – dráždivé prvky dámské módy podzim/zima 2014

Krajka a koženka – dráždivé prvky dámské módy podzim/zima 2014

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Jsou materiály, které jsou vzhledem ke svému povrchu více dráždivé než jiné. Látka vzniká sama o sobě kouzelným způsobem a poměrně dlouhým procesem zpracování. Ale bavlna, viskóza ani satén už nás nelákají tolik, jako koženka a krajka. 3ijí se z nich celé modely nebo pouhé detaily. Jejich půvab se vyjímá i na módních doplňcích. Tuto sezónu jsou opět na výsluní a my si můžeme užívat jejich smyslné krásy.

Trendy kožené kalhoty.Trendy kožené kalhoty.

Krajka je spojována předně se spodním prádlem. Když se řekne sexy krajkové prádlo, vybavím si jednoznačně značku Agent Provocateur. Velmi důmyslně propracované modely, focené na krásných ženách oblečených do mnohdy lechtivých kousků spodního prádla. V tomto přeneseném významu se krajka občas dostává do módního světa módy určené pro běžné nošení. Setkala jsem se i s reakcemi, že je nežádoucí mít krajku na společenských šatech nebo jí snad ještě ozdobit koženkovou sukni. Co názor, to jiný náhled. Jisté je, že krajka i koženka patří mezi trendy už několikátou sezónu a své kouzlo neustále obměňují.

Sexy kombinace krajky s koženkou.Sexy kombinace krajky s koženkou.

Krásné ho zpracování si dopřála koženka na příklad v kolekci značky Liu Jo. Propojení kontrastních materiálů jako je pletenina nebo hedvábí s koženkou, nabídlo unikátní lookbook plný inspirace pro volnočasovou (nikterak však nudnou) módu.

Koženkové rukávy u zimní a podzimní bundy střídají koženkové detaily na kabátech. Někdy zcela nenápadné přezky nebo koženkové límce.

Krajce se daří na poli společenské módy – krajkové sukně a šaty působí velmi svůdně, ale i tak se mezi nimi dají najít kousky decentní, které se nemusíme bát obléct i na obchodní jednání.

Mám pro vás nachystané dva tipy. V první čadě doporučuji navštívit obchod Calzedonia, kde nabízí atraktivní legíny i volnější kalhoty s povrchovou úpravou připomínající kůži. Nechybí krajkové detaily na podkolenkách nebo potisky silonek. Jako druhý bych doporučila obchodní dům Zara, kde se dívají na módu opět trošku jiným pohledem. Naleznete zde volné, široké kalhoty, které na vás nikdo nepřehlédne.

Karen Millen: http://www.topofmind.sk/karenmillenKaren Millen: http://www.topofmind.sk/karenmillen

Zdroj úvodní fotografie: www.sv-butik.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: koženka a krajka