Balada o legínách

Balada o legínách

Kategorie: Dámské oblečení, Legíny

Sponzorované odkazy

Kde se vzaly, tu se vzaly, najednou do módního světa legíny přišly, a tak začala balada o legínách…

Legíny – obepínající tělo, sexy a přitom velmi pohodlné. V současném módním světě jsou ryze ženskou záležitost. Neodmyslitelná součást dámské garderoby, s níž se dá hravě v rámci outfitu čarovat. Oblečení s nimi dostává nový rozměr – ženský, ležérní i sporty.

Odkud jsou?

Kde se vlastně vzaly, a kde hledat jejich původ? První legíny vznikly již někde okolo 15. století v Evropě. A ačkoli dnes jsou součástí dámských outfitů, původně byly určeny pro pány. Tehdy muži nosili upnuté kamaše (dnešní legíny) a k tomu kabátec s apartním veliký límcem a nabíranými rukávy. Tenké kamaše/legíny byly určeny především proti chladu. A pozor dámy, muži jejich obdobu nosí je i dnes, jen nejsou vidět , získaly podobu spodků pod kalhoty. Dle současné módy tak tenhle upnutý kousek u mužů možno vidět jen ve sportu a umění – gymnastice, baletu, cyklistice.

Největší rozmach zaznamenaly legíny někdy v 60tých letech. Dostaly i podobu ve tří čtvrtečních délkách – tzv. capri délky. A legíny jako takové, si oblíbili všechny ženy bez rozdílu věku. Napříč dalšími dny a roky se legíny prodraly až dodneška. A čelní příčky módních žebříčků ovládají stále.

Joppla/Flickr.comJoppla/Flickr.com

V šatníku je má každá žena

Nejčastěji jsou legíny vyrobeny z kombinace nylonu a lycry nebo bavlny a polyesteru. Mohou ale být také vlněné, hedvábné či z různých syntetických materiálů. A jsou nejen jednobarevné, ale i vzorované.

A proč legíny ano?

  • jsou až neskutečně pohodlné
  • k mání ve všech velikostech, délkách i barvách a vzorech
  • ochraňují před chladem.
  • vhodné k jakémukoli outfitu – od letních šatů, přes kombinaci s dlouhým svetrem až po sporty oblečení k pohybovým aktivitám.
  • jsou někdy až neuvěřitelně levné
kardaMoon/Flickr.comkardaMoon/Flickr.com

A náš tip? Hubnoucí leggins!

Ne, nespletli jsme se. Existují speciální legíny, podporující hubnutí. Samozřejmě jistě znáte kompresní prádlo a kompresní legíny, ale tyto speciální fungují na jiné bázi . Kombinace stříbra, mědi a uhlíku v jemné bavlně při kontaktu s pokožkou stimulují krevní oběh a podporují látkovou výměnu. Jsou anatomické a skvěle padnou pod každé oblečení. Jsou finančně náročnější, ale tak ideální investicí do kousku užitečného oděvu..

A při každodenním a pravidelném nošení (i pod oblečení, či na noc) ubírají na objemu v problematických partiích již po několika týdnech. Nejenže vám jejich nošení zformuje postavu, což je jakýsi vedlejší efekt, ale výrazně napomáhají redukci váhy a celulitidy. Za 5 týdnů nošení je prokázán úbytek až o 6 cm v pase, přes boky a stehna. A pokud se u toho budete ještě hýbat a sportovat, bude výsledek ještě markantnější!

Úvodní obrázek: Serisen/Flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: balada, legíny, pohodlné, sexy, sporty