Jak na minimalismus nejen v módě a vlastním šatníku?

Jak na minimalismus nejen v módě a vlastním šatníku?

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Šály, rukavice, čepice, Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Minimalismus je sféra, která v posledních dnech, měsících a dá se říct i letech hýbe světem. Stává se z něj nejen módní, ale také životní směr. Ale právě v módě je začátek.

Minimalismus je tudíž celkem dost skloňované téma, i když jsou mezi námi stále tací, kteří neví oč se jedná konkrétně, mají jen mlhavou představu, jak k minimalismu přistupovat.

Když se řekne minimalismus

Minimalismus se vyznačuje se tím, že ke štěstí vám stačí naprosté minimum věcí. V módě se drží především osvědčených a klasických barev jako je černá, bílá a šedá, které lze velmi dobře kombinovat a také vše v především rovných liniích, vynechává zdobení, nebo aspoň je neaplikuje přehnaně. Také se omezují doplňky.

Méně je skutečně více

Možná to zní v době rozkvětu techniky, technologií a lidského komfortu a blahobytu jako ironie, ale není. Když se zamyslíte, tak zjistíte, že opravdu vlastníte vy i všichni okolo tolik věcí, že nějak nepřemýšlíte ani neřešíte, co z nich skutečně potřebujete a co ne.

Šetrnost a ohleduplnost

Minimalismus de facto učí každého člověka být šetrný k okolí, přírodě, sobě samému i své peněžence a financím. Základem minimalismu je mít nejen méně věcí, ale i s tím spojených starostí. Minimalismus vám pomůže zkvalitnit život, orientovat se v tom co máte a ne, co je důležité a protřídit si nejen naše věci, oblečení, ale i další majetek, mysl a duši.

Tip jak na to

Pokud stále nevíte, jak na minimalismus jít jak u sebe a ve svém šatníku, máme pro vás tip. V prosinci vychází kniha Méně mít, více žít od Kláry Haunerové. Minimalismus totiž nepatří jen do našeho šatníku, kde je určitě dobré začít, ale také do celého našeho života. Kniha o příbězích a vlastní cestě k minimalismu je k mání na pultech knihkupectví od prosince. Kniha je takovým návodem vlastní cesty k minimalismu a jeho částí je i návod týkající se šatníku s názvem Jak na minimalistický šatník.

Méně mít, více žít

„Možná vás překvapí, až zjistíte, že ke spokojenému životu toho moc nepotřebujete,“ říká Klára Haunerová ve své knize Méně mít. Více žít. Kniha Méně mít, více žít vás možná inspiruje k tomu, jak najít vlastní cestu k minimalismu. Začít můžete třeba šatníkem a pokračovat dál a dál.

Pod nánosem věcí a povinností zapomínáme na život, který opravdu chceme žít. Nevnímáme přítomný okamžik, jsme zahlceni nadmírou informací, malichernými problémy a úkoly, které musíme denně zvládnout. Stále nestíháme. Žijeme své online životy a ubíjí nás, když nejsme dostatečně rychlí, informovaní a aktuální. Přitom prožíváme jeden z největších problémů naší doby – syndrom zahlcení.

Zastavte se. Vydechněte. A získejte zpět svůj život. Kniha “Méně mít. Více žít” vám pomůže k redukci věcí kolem sebe a srovnání priorit. Protože třídění není jen o tom, že vyklidíte skříně a půdy, ale o celé myšlence, se kterou svůj život žijete. Říci sbohem zbytečným věcem je mnohem více než jen úklid.

Kde je k mání?

Motivační kniha Méně mít / Více žít s podtitulem Vlastní cesta k minimalismu má cca 250 stran, vydala ji Grada Publishing a.s. a na pultech knihkupectví ji najdete za cenu 299 Kč.

Více najdete na Instagramu # Menemitvicezit

Zdroj foto: Prest.cz, Instagram

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: minimalismus v šatníku, méně je více,