Levis pod stromeček? Jedinečná kolekce Levi’s Vintage Clothing je to pravé!

Levis pod stromeček? Jedinečná kolekce Levi’s Vintage Clothing je to pravé!

Kategorie: Dámské oblečení, Džíny, Jeans, Rifle, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Hledáte dárek k Vánocům? Nevíte čím své blízké potěšit? Ca takhle nějaký kousek z kolekce Levi's Vintage Clothing, která se ohlíží za sedmdesátkovým punkem z Louisville a oslavuje undergroundové hrdiny a všechny, kdo dělají muziku čistě z lásky?

Na oslavu undergroundových hrdinů a všech, kdo dělají muziku čistě z lásky, se kolekce Levi’s® Vintage Clothing inspirovala punkem z Louisville 80. let. Jména kapel No Fun, Squirrel Bait nebo Slint si dnes už nikdo nevybaví, ale největší město v Kentucky mělo v té době jednu z nejvlivnějších hudebních scén a prožívalo skutečnou undergroundovou revoluci.

Džísky a pětsetjedničky

Kapely byly velmi nekompromisní, dělaly muziku pro zábavu a netoužily po komerčním úspěchu nebo slávě. Nosily džísky a pětsetjedničky. Jejich jedinečný vzhled a zvuk připravily cestu pro explozi grunge začátkem 90. let.

Unerground všude kam se podíváte

Kolekce je ódou na všechno undergroundové – s barevnou škálou od žluté po fialovou v kombinaci s oranžovou, zlatou, bordó a černou. Mezi klíčové kousky patří trička s potisky hmyzu a očí, svetr z 80. let s pavoukem v pavučině nebo červeno-černý oversized svetr se slzami. Nezbytnou částí kolekce jsou džíny ve stylu 70. a 80. let, barevné manšestráky 519, flanelové košile, pruhovaná trička, kostkované svetry a džísky.

Ikonické repliky

Mezi replikami z archivů najdete manšestrovou Cord Sherpa Trucker Jacket, fialovou bundu ze sedmdesátých let na zip, s kapsami na cvoky a nášivkou Levi’s White Tab s malým „e“, kalhoty Spike Pant ze šedesátých let, zúžené keprové džíny ve zlatožluté barvě se zipem a měděným knoflíkem.

Součástí kolekce je halloweenská limitka

  • Džíska Trucker 557 z roku 1961 „The Colony“ je naším milostným dopisem nočnímu řádění – poletují na ní netopýři
  • Džíny 501 „Tangled Web“ z roku 1984 jsou noční můrou každého snílka, ďábel je v detailech.

Kde kousky seženete?

Kolekce Levi’s® Vintage Clothing zůstává věrná stylu louisvillských muzikantů a fanoušků z poloviny 80. let, ale je svěží a moderní i dnes. Celou kolekci najdete v novém pražském Levi’s® Storu v ulici Na Příkopě 6. Tedy až se otevře…

Zdroj foto: Levis

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Vánoce, Levi’s Vintage Clothing, kolekce Levis,