Podzimní kolekce Levis: stylově do chladu

Podzimní kolekce Levis: stylově do chladu

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Nová kolekce Levis vzdává hold přírodě, a to jak z hlediska stylu, tak výroby oblečení. Koncept sezóny – Human Nature je především o optimismu a lásce k řemeslu.

Lidstvo a příroda nesmí být vnímány jako dvě protikladné entity. Jako lidé můžeme zkoumat naše možnosti a hranice, ale stále bychom měli dbát na životní prostředí. Volba jednoduše spočívá v odpovědné spotřebě. A právě to je hlavní motto kolekcí Levis pro podzim a zimu 2021, které nejlépe vystihuje myšlenka „Buy Better, Wear Longer“ (česky „Kupujte lépe, noste déle.“)

Až dvojnásobek výroby a spotřeby

Výroba a spotřeba oblečení dosáhla neudržitelné úrovně – mezi lety 2000 a 2020 se zdvojnásobila. Máme ve skříních víc věcí, které nosíme méně a vydrží nám o polovinu méně než před 15 lety. Levis se v udržitelnosti módy a oděvního průmyslu angažuje a sám se snaží jít příkladem například zaváděním udržitelnějších materiálů i výrobních postupů.

Nakupujte lépe, noste déle

Se sloganem „Nakupuj lépe, nos déle“ chce také inspirovat zákazníky ke změně nákupních zvyků. Produkty Levis jsou navržené tak, aby byly odolné a obstály ve zkoušce časem. Kupujte je, noste je a mějte je rádi co nejdéle. A pokud by jakékoliv levisky nebo džíska potřebovaly opravit, přineste je do některého z Levis Tailor Shopů, kde je spraví, nebo přetvoří v něco jiného.

Human Nature

Nová kolekce vzdává hold přírodě, a to jak z hlediska stylu, tak výroby oblečení. Koncept sezóny – Human Nature je především o optimismu a lásce k řemeslu. A jako vždy u Levis jde o to, abychom vypadali stylově při všem, co děláme, ať už jsme v práci, ve škole, nebo, jak teď stále více, trávíme čas doma. Nové kousky kombinují eleganci a ležérnost s moderním pojetí klasického stylu 70. let.

Pro dámy a dívky

Nejzřetelnější je to v nové řadě zvonových a rovných džínů a minisukně '70s High se super vysokým pasem a zapínáním na zip. Ještě hlouběji do estetiky ovlivněné 70. lety, jako by se spojila nerdka a matfyzačka se studentkou umění, jde kolekce Levis Math Club – volné retro zvony, které se začínají rozšiřovat nad koleny a končí nad kotníky.

Topy jsou velmi ženské, spojují nadýchané rukávy, květinové potisky, volánky a průsvitné materiály, a dokonale vyvažují ležérnější prvky džínů. Především nová hyper džíska Prairie Trucker Jacket se širokým límcem s volánkem a peplum střihem je ztělesnění cool-girl ženskosti.

Pro muže a kluky

Pánská kolekce se nese ve znamení maximální ležérnosti, a to jak z hlediska střihů, tak stylu. A s velkým vlivem 90. let. Týká se to zejména nové řady džínů So-High, které mají vyšší pas a uvolněný střih, čímž odkazují na klasický sedmdesátkový styl, který si získal popularitu v 90. letech. Rozšiřuje se kolekce Stay Loose, která zahrnuje volnější střihy kalhot, topů i džísek, a rozrůstá se také řada džínů 551Z™ Authentic Straight Crop, což je verze oblíbených zkrácených džínů na zip s volnější rovnou nohavicí, která debutovala v loňském roce.

Volnost a ležérnost se týká také džísek, což potvrzuje nový oversized střih Sunset Trucker s kontrastním manšestrovým límcem. Vychází z kořenů pracovních oděvů Levis, ale v moderním street stylu. A konečně, kategorii pohodlných a cool kalhot na doma i ven uzavírají nové Levis XX Chino EZ, které vypadají jako klasické chino, ale díky elastickému pasu jsou pohodlné jako tepláky.

Zdroj foto: Levis

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Podzimní kolekce Levis, podzim, kolekce, Levis, oblečení, denim, dámské oblečení, pánské oblečení