adidas Originals boty / boty adidas

adidas Originals boty / boty adidas

Kategorie: Dámské boty

Sponzorované odkazy

Adidas v současné době vyrábí více běžeckou obuv a tak vám perfektně doladí váš sportovní outlook. Boty z kolekce adidas Originals koupítne např. na www.queens.cz.

Kolekce jaro-léto 2009

V barvách vyzařuje výrazně růžová a fialová . Klasikou je pak bílá, černá a odstíny hnědé. Můžeme si ale také vybrat z tónů modré, žluté a červené. Exkluzivní eleganci zaručuje kombinace bílé a zlaté.

Co se týče zapínání adidas Originals bot, kombinuje se zapínání tkaniček spolu se suchým zipem, což je originální a praktické, stejně jako gumový lesklý materiál s textilií. Vzorem je trojlist značky adidas, nápis adidas, korunka nebo také maskáčový vzor. Ozdobným prvkem je kovová spona na tkaničkách, gumová špička a pruhy na boční straně boty. Výstřelkem kolekce jsou boty s nápisem Chicago bulls, které jsou v černo-červené barvě s býkem na patě.

Zakladatelé firmy Adidas

Společnost Adidas byla původně německou firmou založenou ve 20. letech jako Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Majiteli byli Adolf Dassler, který navrhoval Adidas originals boty pro sport a jeho bratr Rudolf , jenž prodával speciální boty pro tenisty a začal s návrhem bot pro různé druhy sportů. Rodinná společnost byla rozdělena v roce 1948, kdy si bratr Rudolf založil společnost Puma. Tří proužkové logo bylo navrženo v roce 1941 Adim Dasslerem a později ji registroval jako ochrannou známku pro adidas.

Vývoj prodeje

Na počátku 80. let měla firma Adidas skvělý prodej, jenže se objevil velký konkurent Nike. Výroba adidas bot byla zaměřena především na boty pro týmový sport, jenž se v 80. letech moc nepropagoval a tak se do popředí dostaly boty Nike. Výnosy firmy klesly, ale po nějaké době se společnost vzpamatovala. V 1997Adidas AG získal ocenění Salomon Group. Nová společnost se tedy pojmenovala adidas Salomon AG. Dnes má adidas 107 dceřinných společností v 20 zemích a vyváží do 160 zemí. Adidas originals boty mají za sebou dlouhou historii a za tu dobu si vytvořily skvělé jméno. Kvalitu adidas Originals bot potvrzuje také velké množství sportovců z celého světa, kteří si je oblékají na závody a soutěže.

Sponzorované odkazy



Štítky: dámské boty, sportovní boty, Adidas boty, www.queens.cz