Teploučké vychytávky pro zimomřivce

Teploučké vychytávky pro zimomřivce

Kategorie: Čepice, klobouky, Oblečení – eshopy, Šály, rukavice, čepice

Sponzorované odkazy

Parádní teploučké vychytávky, které zahřejí váš krk, ruce i hlavu. Takové prima 3 v 1, 2 v 1 pro současné chladné období.

Leden, za kamna vlezem…

Je po vánocích, a v lednových a únorových dnech je střídají teplejší dny s chladnými, pořádně studenými, i docela mrazivými. Zima je v některých krajích pěkně bílá, občas s ledovkou, rampouchy a častými sněhovými přeháňkami, a právě je toto období pro lidský organismus hodně zrádné. Je nutno se dobře a teple oblékat, aby tělo nezradilo nachlazením.

Únor bílý, pole sílí…

To jistě – v přírodě. Ale v lidském světě se valí na nás ze všech stran reklamy a nabídky s opravdu jedinečnými a opravdu nezbytnými módními kousky právě pro teď a tady. A tak znám nepřeberné množství a druhů šál – od elegantních, přes moderní, až ke značkovým. Šálky a šálky dlouhé i krátké, střapaté a hladké, vzorované a jednobarevné, přízové, bavlněné, vlněné a úpletové. A totéž je v nabídce rukavic. K mání jsou palčáky i prstové rukavice, v nejrůznějších designech a materiálech. A co teprve čepice! Apartní kulichy, elegantní barety, tajemné kukly, pletené čepice s kšiltem, i s klapkami na uši.

Dajanae2/Flickr.comDajanae2/Flickr.com

Hot vychytávky

Nakonec to nejlepší! Mimoto existují ještě jiné, a mnohem rafinovanější a propracovanější kousky zimních doplňků. Jaké? V podstatě jsou kombinací všeho – rukavic, čepic a šálek. Dobyly si přední místo v žebříčku, protože nejen vypadají skvěle, ale zároveň příjemně zahřejí, a to hned několik partií našeho těla.

Kapuco-šálo-kapsa

Dlouhá šála z měkčeného acrylicu, nebo umělé kožešinky, která je zároveň kapucí a kapsami. Je teploučkou vychytávkou na krk, ruce a hlavu, čili de facto 3v1. Délka šály je 2 × 90 cm, šíře 15 cm, délka kapuce 35 cm. K mání jsou obě varianty v zemitě přírodním barevném provedení od hnědé, až po šedou. Ta kožešinková má apartní ouška na kapuci. Kousek lze ji nosit jako šálu. Když je nám zima natáhneme si kapuci. V mrazu si schováme ruce do kapes.

Dajanae3/Flickr.comDajanae3/Flickr.com

Šálo-svetr

Řeč je též o měkoučké vlněné šále, kombinované s rukávy svetru pro zahalení rukou a ještě větší teplo. Šálosvetr je kombinací 2 v 1, která potěší hlavně především zimomřivce, kteří mají rádi teplo na krku, ramenou a rukou.

Návleky na ruce

Hovoříme o teplých přízových návlecích na ruce s otvorem pro palec, které kryjí ruce od lokte až po prsty a zároveň prstím umožňují svobodu „projevu“ a fungování. Což je pro mnohé z nás při různých činnostech nezbytné, přitom praktické a tááák teploučké řešení.

Rukavice – nerukavice

Také ty sem patří. Jsou to bezprstové rukavice, které jsou efektivní, funkční, ale již méně hřejivou obdobou návleků.

Úvodní obrázek: Dajanae/Flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: teploučké, vychytávky, zimomřivci, krk, ruce, hlava