Nike a jeho kolekce NikeLab Gyakusou

Nike a jeho kolekce NikeLab Gyakusou

Kategorie: Dámské boty, Dámské oblečení, Legíny, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Celosvětová značka Nike představuje další, o level silnější a lepší generaci kolekce NikeLab Gyakusou. Kolekce sporty a tréninkového oblečení je dalším spojením značky Nike s návrhářem Juna Takahashi. A přestože tento tým funguje již více než pět let, stále ukazuje nové a nové další možnosti v oblasti sporty oblečení.

Je to příznačná spojitost. A také pochopitelná. Sám Juna Takahashi je zapáleným sportovcem a běžcem, čili má hodně co dát sportovní kolekci, v pořadí již dvanácté ve spojení se značkou Nike. Světlo světa tak spatřilo souznění technologie Nike a designového pojetí návrháře. A to pojetí velmi trendy, šik a přestože na sportovních kouscích, krásně jemné.

Návrhář Jun Takahashi

Jun Takahashi má svoji vlastní značku Undercover, spolupracuje s mnoha subjekty a mimoto o svém volnu nazouvá tenisky a vyráží běhat. Proto dobře ví, co sportující lidé potřebují i s čím se při svých aktivitách potýkají. K pohybu potřebují ve svém oděvu i úložný prostor, aby si mohli uschovat klíče, mobil, nebo pár drobných do automatu na vodu. A tak Jun Takahashi přemýšlí, zkoumá a testuje co, jak a kam umístit, kterou kapsu, či malý prostor na mobil, jak řešit a realizovat aby nic nepřekáželo při pohybu sportovce a nekazilo mu radost z aktivity. A kolekce pojmenovaná s názvem Gyakusou je vyladěná na maximum.

Kolekce Gyakusou

Ta je určena pro jaro 2016. Orientuje se na změny počasí, voděodolné materiály a kapsy, do kterých lze snadno a efektivně uložit vše potřebné, a to včetně nadbytečných vrstev sporty oblečení. Pro kolekci bylo i mapováno, na které části oděvu nejvíce dopadá déšť při běhu a tím přesně umístěny zesílené nepromokavé panely na hrudník a ramena. Takto je koncipován NikeLab Gyakusou Rain Map Jacket.

A naopak laserové perforace NikeLab Gyakusou Impossibly Light Jacket dávají této lehoučké bundě prodyšnost přesně tam, kde je jí nejvíce potřeba, a tak perfektně ochrání běžce před rozmary jarního proměnlivého počasí. Trendy šortky NikeLab Gyakusou Dri-FIT Woven Racer Short zase dostaly inovativní zadní clever kapsu, do které se dá bez problémů schovat cokoli nadbytečného z oblečení. Třeba lehká mikina, nebo druhé triko, které máte na sobě jako další vrstvu při běhu.

Podobnou chytrou vychytávku v podobě kapsy mají také legíny NikeLab Gyakusou Dri-FIT Utility Speed. O pohodlí a správnou teplotu se stará materiál Dri-FIT. Pro změnu NikeLab Gyakusou Dri-FIT Knit Short Sleeve Top, díky ventilaci jež reaguje na teplotu těla, tenhle kousek na těle ochladí přehřátého běžce a dodá mu impuls k další akci.

A ve finiši jdeme na nohy – k botám. Běžecká obuv Nike ve speciální edici Gyakusou – NikeLab LunarEpic Flyknit x Gyakusou, má nový design v podobě zvýšeného límce boty, který nohu obepne a dodá jí podporu i pevnost spojenou s plynulostí pohybu kotníku. Díky mezipodešvi Lunarlon, jež je tvarovaná laserem dává noze při běhu a nášlapu hladký přechod od špičky po patu, přičemž podrážka s extra odpružením sporty botce dávají nový rozměr.

Jarní kolekce NikeLab x Undercover Gyakusou je dostupná na Nike.com a u vybraných prodejců NikeLab.

Zdroj foto: Nike

Sponzorované odkazy



Štítky: NikeLab x Undercover Gyakusou