Chcete na podzim vypadat dobře? Využijte plně potenciál vašeho stávajícího šatníku!

Chcete na podzim vypadat dobře? Využijte plně potenciál vašeho stávajícího šatníku!

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Není třeba si každého čtvrt roku nakupovat nejmódnější kousky podle diktátu světových módních návrhářů. Světem vládne minimalismus, a pokud se doma nechcete utopit v hromadě nenošeného oblečení, je třeba si spíše pořizovat nadčasové kousky oblečení, které půjdou s ostatním oblečením z vaší skříně dobře kombinovat. Jakmile pochopíte plný potenciál svého současného šatníku, začnete si vážit svého oblečení. Zjistíte, že do nadčasových bund a kabátů se vyplatí investovat větší finanční obnos, a také, že kvalitní boty dotváří celkový dojem z outfitu.

S ohledem na to, že se ohlásil upršený podzim a pandemie koronaviru nás brzy všechny zažene do našich příbytků, budete mít více času si zorganizovat vaše skříně. Berte to jako přípravu na vánoční úklid. Světová odbornice na úklid, Marie Kondo, radí, abychom si nanosili všechno oblečení na jednu hromadu a přebrali jej jednou provždy.

Nemá smysl si doma nechávat oblečení, do kterého se snažíme již několik let zhubnout. Bude lepší jej darovat na charitu a ve své skříni si nechat pouze to, co hodláme ještě někdy nosit. Čisté, neseprané oblečení beze skrvn, děr, či upadlých knoflíků.

Až si své oblečení přeberete, zkuste si pár kousků zkombinovat, zda vlastníte základní kousky garderoby, jako jsou černé kaloty do kanceláře, bílé a černé tričko a košile, kvalitní reprezentativní sako, či blejzr. Na internetu najdete spoustu tipů, jaké kousky by měla základní garderoba obsahovat, aby se vám oblečení správně kombinovalo. Stačí do vyhledávače na google, či na youtube zadat heslo: „capsule wardrobe“ a objeví se vám stovky nejrůznějších článků z blogů a videí, která radí, jaké kousky by měla správná žena, zajímající se o módu mít doma na ramínku.

Ve vašem současném šatníku je spousta potenciálu. Tento potenciál můžete objevit například výběrem pouze jedné položky. Vezměte si třeba bílé tričko. A pak jděte na Pinterest a zadejte „bílé tričko“. A buďte překvapeni, na kolik způsobů můžete takové obyčejné bílé tričko nosit. Inspirujte se.

Jsou kousky a barvy, které budou nadčasové a vždy se budou nosit. A pokud si nemůžete dovolit utratit celou výplatu za kompletní obnovu vašeho šatníku, a přesto chcete vypadat skvěle, jsou nákupy takových nadčasových kousků způsobem, jak vypadat chic, a přitom se držet rozpočtu.

Pohrajte si s vrstvením různých materiálůPohrajte si s vrstvením různých materiálů

Neutrální tóny

Když se snažíme docílit luxusního vzhledu, vzpomeňme na C.Chanel, či J.Kennedyovou. Co tyto dámy spojuje? Byly módními ikonami své doby, a je tu ještě jedna věc, když si prohlédnete jejich fotografie, tyto dámy přímo vynikaly ve schopnosti sladit outfit k dokonalosti a dělaly to používáním monochromatického looku a oblečením tón v tónu v rámci jedné barevné palety. Béžová, šedá, hnědá, bílá a černá jsou barvy, které působí čistě, udržovaně a pokud jsou správně nakombinovány, dokáží váš vzhled posunout o několik levelů výše. Neutrální tóny k sobě vždy dobře ladí, zvykněte si na zdrženlivý vzhled. Existuje také další důvod, proč se doporučuje investovat do neutrálních tónů, když si pořizujete luxusních kousků. Můžete je kombinovat s čímkoli.

Monochromatický look

Vyšší dívčí při oblékání, další stupeň od neutrálních tónů je obléci se od hlavy až k patě zcela monochromaticky, asi toho nedocílíte kousky, které již doma máte, protože je naprosto nutné, aby všechny součásti vašeho outfitu měly stejnou barvu. Jinak pokus o monochromatický look bude působit spíše rozpačitým dojmem. Nejlepšími kousky pro monochromatický look jsou komplety a obleky, blejzry do půli stehen kombinované s lehce širšími nohavicemi kalhot, nyní na podzim jsou velmi oblíbené oversized saka a kabáty, kombinované s pouzdrovou sukní, která kopíruje křivky vašeho těla. Oversized styl se musí umět, a pokud máte širší ramena, či menší postavu typu „jablko“ s pár kily navíc, raději se mu vyhněte.

Chelsea boty jsou podzimní must-haveChelsea boty jsou podzimní must-have

Věnujte pozornost doplňkům

Pokrývky hlavy, šátky a šály a kvalitní boty jsou to, co dodá vašemu oblečení šmrnc. Na podzim jsou nutností nízké kozačky, nebo tzv. Chelsea boty, které se hodí jak ke kalhotám, tak i k sukním, nejlépe v několika barvách černé a hnědé. Je jen na vás, zda si je pořídíte na podpatku, či bez něj. Další boty, které byste měla vlastnit, jsou klasické polobotky na zavazování, mohou být ozdobeny módním děrováním, či ornamenty, pár kvalitních bot na výlety do přírody a samozřejmě jedny opravdu kvalitní lodičky se středně vysokým podpatkem, kolem 5 centimetrů, na kterých vydržíte celý den v práci, nabízí se obligátní černá barva, ale opravdu doporučujeme si je pořídit v pleťové barvě, takové jaké nosí vévodkyně Kate. Prodlouží vaše nohy a hodí se opravdu naprosto ke všemu, budete-li chtít, aby působily luxusnějším dojmem, pořiďte si je z materiálu, jakým je broušená kůže, anebo semišové, i když jsou náročnější na údržbu, vyplatí se vám, protože vypadají prostě dokonale.

Sponzorované odkazy